Onsdag

Idag har jag och Anton varit i Stjärnhov och hälsat på Sara och Tove :) Mys!
Vi fikade först och pratade lite skit. Sen tog vi en promenad runt i Stjärnhov och pratade gamla minnen :)

 

Just nu väntar jag på att tvätten ska bli färdig så den kan hängas. Anton och Marcus är hos Robert på fika med folket, men jag gör min plikt och stannar hemma och tvättar ;) Haha

 

Ljuspåsarna till dopet är färdiga nu också och jag vart jätte nöjd med dom. Nu är allt klart förutom maten och fika ,vilket hela söndagen ska spenderas åt.

 

Allt går i tema "ljusblå babyfot"

(Fötterna klädde även inbjudningskorten)

 

En av ljuspåsarna :)

 

Bodyn Anton ska ha efter kyrkan :)

 

Servetterna till dopet :)

Grymt!

Nyss hemkommen från Friskis & Svettis!

 

Idag hade vi dans och det är helt jävla underbart!!!! Man får röra på sig som aldrig förr och man skäms inte för nått. Alla skrattar med varann, gammal som ung.
Nu blir det uppehåll en hel vecka eftersom det är påsk och grejer. Men sen är det bara på´t igen!

 

Idag har vi varit i Eskilstuna och hälsat på Linnea. Hon har en liten period där nästan bara pappa duger, så idag fick hon som hon ville och det va att träffa pappa sin :)
När vi kom dit så tog jag Linnea och hennes lillasyster och gick ner på stan, medan Marcus, Linneas mor (Heini) och Anton åkte och hämtade Heinis kontokort på hennes killes jobb (hänger ni med?).  Sen möttes vi alla upp på stan och gick och fika. Efter fikat gick vi hem till dom och lekte lite innan vi åkte hem :) Alltid lika trevligt!

 

Nu blir det duschen och sen soooooova!

 

Här är en av alla sköna låtar vi dansar till! Sååååå grymt!


Dop klänning

Nu på kvällen har vi varit och provat Antons dop klänning. Den är så perfekt!
Ångrar inte en sekund att vi valde att sy upp en åt han! Jag fick den precis som jag ville ha den! UNDERBART!

 

Nu blir det hemmagjord pizza och mys i soffan med min man. MIN älskade man! :)

:)

Idag har det varit full fart som vanligt!

 

Marcus åkte och lämnade Linnea på dagis 09.00. Vi tog det lugnt till ungefär 12 sen tog vi en tripp till Lager 157 för att kolla jeans till Marcus. Fanns inga som han kände att han ville ha så vi tog en fika och sen åkte vi och hämtade Linnea vid kl 14 igen. När vi kom hem så kom Fredrik, Tessan och lilla Per över på en fika. Trevligt som vanligt! :)

 

Vi åt middag sen åkte vi upp till Ica och hämtade ut ett paket som va till Anton från Erica! Jätte fina kläder som blir kanon till sommaren. Tack! Vidare till farmor och Sten där Linnea fick ett för tidigt påskägg och hon blev överlycklig! Servetterna till dopet hade kommit också och dom va jätte fina :)

 

Jag fick några ljus från Party Lite och en parfym från DKNY med mig hem. Har man världens bästa svärmor så har man ;)
Imorgon ska vi till BVC för Antons 5 månaders spruta (han blir 5 månader imorgon). Usch! Han ska vägas och mätas också, så får se hur mycket han har växt denna gång :)
Nu blir det Grey´s anatomy och mys med Marcus i soffan :) Barnen sover så sött!

 

Mammas fina <3

 

Min familj <3

 

Knas Linnea!

 

Ljus och parfym från svärmor :)

 

Fina servetterna till dopet :)

 

fina kläderna från tant Erica :)

 


FAN!

Vi tvättar varje Onsdag!
Det har vi gjort sen vi flyttade hit. Men sist jag tvättade glömde jag boka om tvättstugan och nu när jag gick ner för att boka så fanns det inte tid för än på fredag! INTE OKEJ!!!!

 

Nu måste jag förbereda mig psykist på att jag inte ska tvätta på onsdag, utan på fredag! BLÄÄÄ!!!

 

Slänger in en Random bild på en sliten Jennifer! Marcus som ritat på min arm, och det skulle faktiskt vara rätt grymt att ha något sånt. Men kanske inte lika grymt när man är 80 år och skinnet hänger :P

Uppe med tuppen!

Frukost time för Linnea så det är bara att gå upp :)
Anton och pappa ligger fortfarande och sover. Dagis för trollet kl 09.00

Förlossningsberättelse!

(enligt min journal och lite av det jag kommer ihåg själv)

 

Anton är född den 25 oktober 2009, kl 17.42

Han vägde 5100 g och var 56 cm lång

 

Vattnet går 05.50 den 22/10 (BF 10/10). Jag står vid sängkanten på väg att gå och lägga mig igen efter ett toalett besök. Men det kunde jag ju glömma. Jag väcker Marcus som far upp ur sängen och ringer till förlossningen. Dom säger att om jag inte har några värkar så är det inte bråttom, men att vi ändå skulle komma in såklart.
Eftersom lilla Linnea va hemma hos oss så ringde vi min mamma och pappa som då självklart kunde komma och hämta henne och ha henne hos dom. Sen kom Marcus mammas man och hämtade oss för att åka in till förlossningen. 07.30 skrivs jag in och den lååååånga (omedvetna) väntan på Anton börjar.

 

Från 07.30 den 22/10 till 19.11 den 24/10 händer inte mer än ett par igångsättningsförsök, som slutar med att så fort dom tar bort droppet så slutar sammandragningarna. Jag har också bara fått penicillin i dropp för att hindra eventuella infektioner eftersom vattnet redan har gått.

 

20.18 (24/10)
Smärtsamma sammandragningar med 2-3 minuters mellanrum. Jag går upp och går.

 

21.25
Jag får 10 mg Morfin i låret och lustgasen kopplas in.

 

22.00
Nu andas jag lustgas 50/50 (50 lustgas, 50 syre). Jag får Citadon.

 

01.45
Nu har jag så ont så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag får gå in i duschen och sätta mig på en pilatesboll för att lindra smärtan lite. Nu bestäms det också att jag ska få en tidig EDA (ryggbedövning). (Det är 16 timmar kvar tills Anton föds)

 

02.15
EDA sätts in i min rygg. Samt 1000 ml Ringer-acetat.

 

03.15
EDA:n funkar och jag får vila en stund.

 

05.45
Jag är uppe och kissar och har börjat att känna en tryckande känsla. Öppen 3 cm.

 

08.30
Nu har värkarna börjat att smärta igen och vilandet är över. Jag andas lustgas och dom ger en stötdos i EDA:n, 2 ml Sufenta och 8 ml Nacl.

 

10.46
Öppen 4-5 cm. Jag får S-dropp för att få igång ett snabbare värkarbete. 12 ml i timmen.

 

11.15
EDA pumpen är slut och den fylls på. Dom höjer S-droppet till 24 ml i timmen.

 

12.15
Ont ont ont. Jag vill pressa på men dom säger åt min att inte göra det eftersom jag bara är öppen 8 cm.

 

12.44
Jag flyttar över till förlossningssängen eftersom krystkänslan ökar mer och mer.

 

13.45
Nu har jag legat på sidan, på rygg och stått på knä och vill inget annat än att krysta. Öppen 9 cm. ONT!

 

13.55
upptäcker att jag har råkat slita ur EDA:n. Det åtgärdas snabbt!!!

 

15.00
Jag får fortfarande inte krysta fast jag vill. Huvudet har inte kommit ner ordentligt i bäckenbotten.

 

15.30
Jag får krysta.

 

16.00
Mer S-dropp.

 

16.45
Jag ändrar ställning, sparkar och skriker för att jag har så ont. Jag har också svårt att hitta rätt kryst teknik eftersom jag har EDA inkopplat. Vi provar handduksknepet (barnmorskan håller i en handduk som jag drar i för att kunna ta i så mycket som möjligt, så "bajskänslan" ska komma).

 

17.30
Nu har jag krystat i två timmar. Jag är så trött!! Jag kommer ihåg att jag skrek åt dom att dom måste göra något, att jag inte orkar mer. "NI MÅSTE TA UT DEN, NUUUUUUUUUU!" (Anton alltså :P)

 

17.40
Nu har dom bestämt sig för att hjälpa Anton ut med sugklocka. Först provar dom en kiwi-klocka (den lilla) och den lossnar när dom drar. Då tar dom malmströmsklockan (den stora). Och efter tre dragningar så föds Anton äntligen, klockan är då 17.42.

Nu när han äntligen ute så hör jag inget gråt. I mitt huvud så ska bebisen gråta när den kommer ut för det är ett tecken på att allt är bra. Jag blir hysterisk och skriker "VARFÖR GRÅTER DEN INTE?!" om och om igen. Jag får inget svar och det känns som det går flera minuter, fast det max kanske går 6 sekunder innan jag hör att han gråter och jag får upp honom på mitt bröst. Han är så stor och fin!

 

Moderkakan kommer ut utan att jag ens märker något. Jag va så borta och hade en sån jävla frossa så dom fem timmarna jag får ligga och vänta på att få komma upp på operation kommer jag inte ihåg något av. Marcus fick fika den där mysiga fikan alla nyblivna föräldrar får själv, medans jag va på operation.

 

Jag fick en så kallad Perinealbristning av tredje graden och Partiell sfinkrreptur (framkommer inte i journalen om det är samma sak eller 2 olika). Jag vet inte hur många stygn jag fått sy för det står inte i journalen, men kollade upp andra som har haft liknade/samma förlossningsskador, och dom låg runt 20-30 stygn.

 

02.20
Jag får komma till BB och äntligen träffa Marcus och Anton igen, lycka!

 

Vi åkte hem från BB den 28/10. Amningen kom igång ordentligt först när vi kom hem. Jag kunde nog slappna av mer då. Jag har inte haft nått problem med att sitta eller gå på toa. Inte haft ont alls där nere. Jag hade bara såååå ont i kroppen efter allt kämpande! Jag förlorade 400 ml blod.

 

Marcus va det bästa stödet man kan ha. Kan bara tänka mig hur jobbigt det är att stå och vara helt maktlös medans den man älskar har så olidligt ont. Men han gjorde allt han kunde och han gjorde allt rätt!

 

Anton är det finaste jag har och jag skulle göra om det här 1000 ggr till om det skulle behövas! Jag älskar honom över allt annat och det va så sjukt värt det!

 

 

 

 

 



Jag publicerar inga anonyma kommentarer!

(undantag finns)

Linnea :)

I sommars så kunde Marcus och Linnea inte riktigt bestämma sig!

 

Linnea trodde jag tog kort på henne och hon ville se, se, se, se, se :P


Helt underbart!

Jag trodde jag visste hur mycket jag skulle älska mitt barn och hur mycket kärlek som jag skulle kunna ge. Men nu inser jag att jag inte hade en aning!! Kärleken går inte att beskriva, jag kan inte förklara med några som helst ord hur mycket jag älskar Anton. Alla som har barn förstår vad jag menar och ni som inte har, kan jag lova att ni har något att se fram emot!

 

En alldeles ny Anton :)

 

Nu är min pojke snart 5 månader, tiden går så fort!

 

<3

 

Mammas vackra pojke!

Cosmic Comfort S

Snart är det dags med ny stol till Anton...

Som ni alla vet så är Anton en riktigt stor kille vilket innebär att allt händer lite tidigare med han (känns det som). Jag hade inte för fyra månader sen trott att vi skulle behöva köpa ny bilbarnstol till Anton vid fem månaders ålder. Men kommer man ut som en två månaders bebis så gör man :)

 

Linnea satt fortfarande i sin "Baby stol" när jag och Marcus träffades (när hon va 1 år). Fast bytte snabbt till en modell större. Vi har kvar hennes gamla stol, men jag känner mig inte bekväm med att sätta Anton i den. Den är köpt i från blocket och lite av frigoliten på ena sidan har gått sönder, vilket gör stolen osäker!!!

 

Det är ingen billig historia att köpa bilstolar, men samtidigt så handlar det om mitt barns säkerhet och det får kosta vad det kosta vill. Bra grejer är inte billiga (när det gäller sånt här). Plus att man har en säker stol till nästa tillskott, om det nu skulle bli så.

 

 

Cosmic Comfort S, Akta Graco

 

Har läst en hel del om denna stolen och den verkar vara hur bra som helst.

 

Såhär står det i produkt beskrivningen:

 

Nya Cosmic Comfort S har en unik konstruktion som gör den både säker och extra bekväm för ditt barn. Förklaringen är stoppning i Comfort Foam® som formar sig skönt efter ditt barns kropp. Så att du lugnt kan koncentrera dig på körningen. 

Extra skydd
Stommen består av en energiupptagande cellplast medan ytterskalet är i förstärkt hårdplast. Detta ger en lätt, robust konstruktion som klarar hårdare påfrestningar än vad myndigheterna kräver. Inbyggt sidokollisionsskydd ger extra trygghet.

 

GODKÄND
E-rev 04 godkänd (bakåtvänd) till 25 kg i fram- och baksäte (ca 5 mån - ca 4/5 år) tack vare inbyggt stödben.
Godkänd för framåtvänd användning med trepunktsbälte 15-25 kg (4 – 5/6 år).

 

MONTERING
Monteras bakåtvänd i fram- eller baksäte med två- eller trepunktsbälte och underförankringsband. Vid framåtvänd montering används endast bilens trepunktsbälte.

 

MATERIAL
Energiabsorberande stomme av EPP. Ytterskal av hårdplast med förstärkningar.

 

KLÄDSEL
Sittdynan är stoppad med Comfort Foam® skum. Klädseln tvättas i 30° maskintvätt. Dropptorka.

 

UTRUSTNING
Mjuka muddar mot hals och mage.

 

TILLBEHÖR
Solskydd, extra förankringsband, sparkskydd.

 

Har varit inne på lite forum och andra sidor och kollat och den har fått grymt bra kritik.
Sen handlar det också om hur den sitter i våran bil. Därför ska vi åka till en återförsäljare och prova stolen i bilen osv...

 

Är det någon som har erfarenhet av denna eller andra bilstolar?

Dålig uppdatering

Sorry! Dåligt dåligt...

Spenderade helgen i Strängnäs med mamma, pappa och Anton. Skööönt! solen sken och brunare blev jag. Anton sov gott i den friska luften.
Anton sover så skönt!

 

Mamma och pappa hade bara 2 stolar, så pappa tog bilen!

 

Löser melodikrysset, skitkul :)

 

Fräknar fräknar fräknar :p

 

Mäster grillar´n

 

SooooooooL!

AJ!

Jag slog i tån idag... aj Aj AJ!

 

Helt sjukt ont gjorde det! Jag stod och tittade på Anton som sov så sött i sin säng, han är så underbar att titta på så jag kan stå hur länge som helst.
Efter en stund ropade Marcus på mig så jag vände mig om och skulle gå ut till köket. Då slår jag i tån i Antons säng så jävla hårt att jag börjar stor böla!! Det gjorde så satans jävla ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.
Jag slog i ena benet på spjälsängen som hamnade mellan lilltån och ringtån (va fan heter lilltåns granne?!). Så lilltån böjdes utåt!!!!! AJ!! Jag grina i säkert 5 minuter innan Marcus började skratta åt mig och va tvungen att ta upp Anton som vaknade av det hela.
Linnea tyckte sen att jag skulle ha plåster på tån, och man blir fort påmind av att man är småbarns förälder när man bara har Nalle Puh plåster hemma :P

 

Bild tagen från Google

Lite bilder :)

Mammas kille sitter själv i mitt knä:)
Äta banan för fösta gången...
vet inte riktigt va han tyckte om det :P
Sov mys i soffan :)
Våran lilla cooling :)

SOL!

Så skönt med solsken, fortfarande lite kyligt när det blåser men det är helt okej :)

 

Igår åkte vi till Stjärnhov och det är alltid lika kul! Älskar Stjärnhov!!!
Mamma och pappa hade inte kommit hem från jobbet när vi kom dit, så jag överraskade dom med att städa köket. Och sen hjälptes mamma och jag åt att laga mat. Klippte pappa gjorde jag också. Det behövdes, för han började se ut som Einstein, haha :P

 

Idag har Linnea varit på dagis. Under tiden hon va där så tog vi en tripp till Lager och sen hem till Svärmor för att gå ut med hundarna. Vi gick i ca en timme, jävligt skönt!

 

Kl 17 har vi tvättstugan, så det är väl bara att göra sin plikt som hemmafru ;P

 

Mys på farmors uteplats :)

Linnea!

Idag har vi varit i Eskilstuna och hämtat Linnea...

Både jag och Marcus fick världs stora kramar när vi kom innanför dörren, så mysigt!
Vi stannade kvar en stund hos Linneas mamma och drack kaffe och snacka skit. Sen åkte vi ner till stan för jag hade sett ett par jätte fina skor som jag ville att Linnea skulle ha. När jag sa till henne att vi skulle till stan för att köpa dom fick jag som svar: " Men jeje, jag har ju redan skor". Sötnos! Men jag fick som jag ville och Linnea tyckte dom va jätte fina också när jag visade henne dom :) Nu är det full fart hemma igen! Gött som fan!!!!

Oj oj oj!

I helgen jobbade Marcus i vanlig ordning så jag och Anton fick roa oss själva :)

Han va ovanligt klängig både lördag och söndag! Både mysigt och lite jobbigt (får man säga så?). Jag va i alla fall helt slut och Marcus med såklart så vi gick och la oss innan 22 båda kvällarna. Helt sjukt, jag har nog blivit väldigt bortskämd med att Marcus är hemma i veckorna. Lördag och söndag, när jag är själv med Anton, är jag helt slut!
Såhär ser en trött, sliten och o duschad mamma Jennifer ut!

Hur ska han göra?!

Nu när han har fångat Ior, så vet han inte riktigt hur han ska få in honom i munnen...



Strax efter fick han tag på båda och då vart det genast mycket knepigare!

Min underbara son!

Sötnosen

Anton tar en liten nap :)
Jag la ner han i sängen och gick in i badrummet och borstade tänderna,
när jag kom tillbaka in i sovrummet så hade han somnat såhär sött.

Vår fina kille!


SkönT

Nu är hela lägenheten skinande ren och luktar gott...

 

När jag va gravid städade jag typ varannan dag, dammsög och torkade golven. Men nu när min lilla Anton är här så bli det inte alls lika ofta, men försöker verkligen! viljan finns men inte orken! Men vafan, finns väl viktigare saker än att städa :)

 

Jag älskar att Marcus är hemma i veckorna, vi får spendera hela dagarna tillsammans och med våran plutt! Finns det något bättre eller?! Neeeeeej!!!

 

Jaja, lite dåligt uppdaterat men jag har lixom inte tid! :)

Knäpp!

Marcus tror att han är smart!

 

Marcus säger: "Älskling, kan du ta din son" (Anton sitter alltså i Marcus knä)
Jag säger: "Jaha, varför då?"
Marcus säger: "Inget speciellt" (han låter vääääldigt oskyldig på rösten)
Jag säger: "Har han bajsat?"
Marcus säger: "Neeeeeej?" (Alltså ja)

Han är för söt ibland alltså :)


Finaste <3

Mammas kille!

Mammas kille är så duktig på att sova...

Anton sov hela natten i natt. Första gången. Han somnade vid 22 och vaknade inte för än 7. Och då låg han bara och pratade i sin säng. Sen fick han en ny blöja och mat, sen sov han till 8.30 och då gick vi upp =) Skööönt!

RSS 2.0